Buurtschouw Winsum Obergum

Dinsdag 27 november was Wim Verkerk bij de buurtschouw van de gemeente met Wierden en Borgen. Daarbij waren ook aanwezig een vertegenwoordiging van huurders uit de wijk, de huurdersvereniging, het gehandicapten platvorm en het VN-panel.

Doel was om de buiten omgeving te bekijken. Het gaat om de straat, de stoepen, de paden naar de voordeur e.d. Over deze buurt is qua toegankelijkheid wel wat op te merken zoals onregelmatigheden in de stoep of opritten die niet handig zijn. Wierden en Borgen wil alle paden naar voordeuren toe goed toegankelijk maken.

Er is een folder gemaakt waarin mogelijke aanpassingen worden genoemd die gratis zijn aan te vragen en daarnaast staan er voorbeelden van zaken die de burger zelf kan doen met de prijs er bij.

Na de schouw was er een nabespreking. Dit was een positieve actie waarin je de winst ziet wanneer de bouwstichting samen met de gemeente op trekt. Mooi was ook dat er praktische werkers bij betrokken waren zoals de man die over het bestraten zelf gaat. Het zou mooi zijn als er aansluiting wordt gezocht met de campagne ‘mijn huis op maat.’

Top